top of page

Hyvän olon vaikuttajamarkkinointia videoilla – Wella X Sokos X Janni Hussi

Pitkäaikainen asiakkaamme Wella pyysi meitä toteuttajaksi kampanjaan, jossa vaikuttajamarkkinointi yhdistettiin laadukkaaseen videotuotantoon. Wellan ja Sokoksen yhteistyönä syntyneen kampanjan kasvona oli somevaikuttaja ja media- ja hyvinvointialan yrittäjä Janni Hussi.


Kampanjan tavoitteena oli aurinkoisen Jannin avustuksella esitellä Wellan tuotteita ja Sokos Hyvä olo -keskuksen kampaamopalveluita. Videotuotannon tarkoituksena oli tuottaa laadukkaita videoita sosiaaliseen mediaan. Tärkeää olikin pitää tuotanto ketteränä ja kevyenä, jotta yhdestä kuvauspäivästä saatiin tehtyä useampi video jaettavaksi.Somessa katsojan huomio täytyy saada kiinnitettyä nopeasti


Asiakkaalla oli valmiina käsikirjoituksen idea ja pohjarakenne, mutta käsikirjoitusta muokattiin niin, että videot sopivat paremmin sosiaalisen median kanaville. Somevideoissa toimivat tavallista nopeammat leikkaukset, ja somessa on erityisen tärkeää, että katsojan huomio saadaan napattua heti videon alussa. Niinpä päädyimme ratkaisuun, jossa videon alussa paljastetaan nopeiden leikkausten avulla intromaisesti väläyksiä loppuratkaisusta ja juonenkäänteistä ennen kuin mennään itse asiaan.


Videoille oli tärkeää saada taltioitua Jannin autenttisia fiiliksiä kampaajakokemuksesta ja hänelle tehdystä värikäsittelystä. Meidän tehtävämme olikin kysyä Jannilta oikeat kysymykset, jotka menivät kylki kyljessä kampanjan tavoitteiden kanssa, mutta antoivat kuitenkin Jannille tilaa kertoa kokemuksistaan aidosti ja omalla tyylillään.Päädyimme tekemään yhden kuvauspäivän pohjalta kolme erilaista somevideota, joista jokaisessa on hieman erilainen fokus. Yksi video keskittyy Janniin ja hänen fiiliksiinsä hänelle tehdystä värikäsittelystä. Toinen video keskittyy kampaajan ammattitaidon, teknisen tekemisen ja tuotteiden esittelyyn. Kolmas video on tehty before and after -tyyliin, eli se esittelee hiukset ennen värikäsittelyä ja sen jälkeen.


Videoissa päädyttiin käyttämään samankaltaisia klippejä, vaikka jokaisessa videossa on erilainen viesti. Tämä ratkaisu mahdollisti sen, että lyhyestä kuvausajasta huolimatta saatiin jaettavaksi useampi video.


Kaikki ilo irti yhteistyöstä


Meiltä projektissa oli mukana kolmen hengen kuvausporukka. Santeri vastasi yleisesti tuotannosta, viimeisteli käsikirjoituksen, hoiti kuvaukset ja toteutti videoiden jälkikäsittelyn. Henri vastasi valaistuksesta ja kalustosta. Riika oli kuvauspäivänä mukana huolehtimassa, että kaikki sujui hyvin. Lisäksi Riika dokumentoi tuotantoa, jotta saimme kuvauksista behind the scenes -materiaalia varsinaisten videoiden lisäksi.

"Saari Visuals tuotti projektia varten visuaalisesti raikasta sisältöä helposti lähestyttävällä ja joustavalla tavalla! Toiminta oli proaktiivista ja tukea sai myös sisältöjen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Hommat hoitui budjetin sekä sovitun aikataulun mukaisesti. Suosittelen!" Jussi Ryymin, Commercial Lead, Premium Retail Nordic

Saari Visualsin näkökulmasta tämä oli huippuprokkis toteutettavaksi. Oli hienoa, että meihin ja osaamiseemme luotettiin, ja meille annettiin vapaat kädet hyödyntää somekokemustamme ja vaikuttaa lopulliseen käsikirjoitukseen.Asiakkaalla oli hyvä näkemys projektista ja siitä, miten se kannattaa hoitaa tehokkaasti. Kun saadaan vaikuttaja mukaan projektiin, niin siitä kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti ja kuvata samalla kertaa useampi video. Videoiden päätähti Janni oli hyvin läsnä prosessissa ja antoi meille tilaa mutta tarjosi myös sopivissa kohdissa omia ehdotuksiaan.


Kuvauspäivästä jäi kaikin puolin hyvä fiilis, mikä näkyy myös lopullisissa videoissa!bottom of page