top of page

Enemmän tarinaa, vähemmän myyntipuhetta – video voi viedä vierailulle vaikkapa hotelliin

Toteutimme Osuuskauppa Keskimaalle esittelyvideot kahdesta erilaisesta hotellista: Solo Sokos Hotel Paviljongista ja Original Sokos Hotel Alexandrasta.


Esittelyvideoiden tavoitteena oli tuoda esiin hotellien tarjoamia palveluita, mutta niin, että kummankin hotellin erityispiirteet ja fiilis tulisivat sopivasti esiin. Toiveena oli saada useita videoita verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.


Hotellivieras on päähenkilö hotellissa, miksei siis markkinoinnissakin

Vastasimme videotuotannosta alusta loppuun saakka alkaen esituotannosta, aikataulutuksesta, mallihausta ja videoiden käsikirjoituksesta. Jo asiakkaan toiveiden ja pohjamateriaalien perusteella meille kirkastui, että haluamme ehdottomasti luoda tarinan, emme myyntipuhetta.


Jokaisen videon suunnittelu lähtee liikkeelle kohderyhmän määrittelyllä, mutta tässä projektissa kohderyhmät huomioitiin vielä tavallista tarkemmin. Koska hotellivieraat vastaanotetaan hotelliin aina kuin starat, päätimme nostaa heidät keskiöön ja tehdä heistä myös esittelyvideoiden päähenkilöitä.


Halusimme, että videon katsoja saisi heti kiinni siitä fiiliksestä, mikä kummassakin hotellissa vallitsee.


Luomamme konsepti koostui yhteensä neljästä erilaisesta tarinasta ja hotellivierailusta – kaksi tarinaa per hotelli, koska molemmilla hotelleilla on eri kohderyhmät. Tarinoiden henkilöt edustavat kohderyhmiä: Sokos Hotel Paviljongissa videolla vierailee lapsiperhe ja pariskunta, Sokos Hotel Alexandrassa taas työmatkalainen ja ystävykset. Videon katsoja pääsee seuraamaan näitä erilaisia ihmisiä hotellivierailuillaan ja samaistumaan siihen, miltä tuntuu irtiotto arjesta hotellin luksuksessa.Tehokas videotuotanto tuottaa tulosta hektisessäkin kuvausympäristössä

Asiakkaan toiveena oli saada kummastakin hotellista useampia lyhyitä videoita sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Tämä toive huomioitiin jo käsikirjoitusvaiheessa. Esittelyvideot suunniteltiin sellaisiksi, että niistä oli helppo poimia lyhyempiä pätkiä someen.


Kuvaukset toteutettiin kahden päivän aikana. Suunnitelmamme vaati, että kuvaamme hotellien tiloja mahdollisimman monipuolisesti. Hotellien arki on kuitenkin kiireistä, emmekä halunneet tuhlata työntekijöiden aikaa kuvauksissa yhtään enempää kuin on pakko. Hässäkkä onnistuttiin välttämään hyvällä etukäteissuunnittelulla: kävimme tutustumassa tiloihin etukäteen ja päädyimme aikatauluttamaan kuvauspäivät vartin tarkkuudella.


Saari Visualsilta oli projektissa mukana kolmen hengen tiimi: Santeri ja Riika hoitivat yhdessä esituotantovaiheen, Santeri hoiti kuvaukset, Henri vastasi valaistuksesta ja äänestä. Lisäksi Riika oli kuvauspäivänä mukana tuottamassa behind the scenes -materiaaleja.


Asiakkaan toive useista laadukkaista videoista toteutui, ja parin päivän kuvauksista saimme tehtyä jopa 11 videota markkinoinnissa hyödynnettäväksi! Kaiken kaikkiaan teimme kaksi pidempää esittelyvideota ja yhdeksän lyhyttä somevideota.

bottom of page